Yönetici

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Bursa’nın Yenişehir ilçesine yapılacak otomobil test merkezi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Başkan Çelik ,”Ülkemiz, Bursa’mız ve Yenişehir’imiz için çok önemli olan otomotiv test merkezinde artık sona yaklaşılmanın heyacanı içerisindeyiz. İnşallah yakın zamanda devlet büyüklerimizden tarafından verilecek müjdeli haberleri bekliyoruz” dedi.

Trafik cezalarını artıran Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun yürürlüğe girdi. Trafik cezalarını artıran, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik yeni önlemleri içeren, yabancıların Türkiye'de iş ve işlemlerini kolaylaştıran düzenlemelerin de yer aldığı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

2014 yılında Dr. Gürsel Güzel’in önderliğinde kurulan bir ekiple elektrikli otomobil çalışmalarına başlayan GEN Otomobil, yeni modelini fuarda sergilenebilecek konuma getirdi. 5 kişilik ekiple kurulduktan sonra GEN1 adı verilen prototipini tamamlayan GEN Otomobil, ilk örneklerin ortaya çıkmasının ardından ekibini yetenekli mühendislerle genişleterek, büyümesine devam etmişti. Yaptığı yatırımları ilerleten şirket, ilk modelini geçtiğimiz gün fuarda tanıttı.

Araçların ön ve arka tarafına taktığınız plakalar artık sadece plaka bilgilerinizi paylaşmayacak. Araç plakaları akıllanıyor. Peki bu ne anlama geliyor? Araçların ön ve arka tarafına taktığınız plakalar artık sadece plaka bilgilerinizi paylaşmayacak.

Kaspersky'nin Türkiye'deki akıllı telefon kullanıcıları arasında yaptığı bir araştırma oldukça ilginç sonuçlar içeriyor. Dünyanın en ünlü siber güvenlik ve antivirüs şirketlerinden biri olan Kaspersky, ülkemizde oldukça enteresan bir çalışmaya imza attı. Türkiye'deki akıllı telefon sahipleri üzerinde gerçekleştirilen araştırma, ilginç sonuçlar ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan ve trafik cezalarının artırılmasını öngören teklif, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni cezalar feci derecede cep yakacak. Geçtiğimiz günlerde yeni tarifeleri ortaya çıkan trafik cezaları resmi olarak yürürlüğe girdi. TBMM'den onay alan teklifle birlikte, trafikteki en hafif cezalardan biri olan 'araç muayenesini yaptırmama cezası' dahi 108 TL'den 235 TL'ye çıkarıldı.

Hangi ülkelerin trafiğin sol şeridini hangilerinin ise sağ şeridi kullandığını gösteren bir harita yayınlandı. Otomobilinizle yabancı bir ülkeye seyahat ediyorsanız veya gittiğiniz ülkede bir araç kiralayacaksınız o ülkenin trafikte hangi şeridi kullandığını bilmenizde fayda var. Hâlihazırda 163 ülke ve bölge, trafikte sağ şeridi kullanırken yalnızca 76 ülke sol şeridi kullanıyor; bu ülkeleri tahmin etmekte zorlanmayacaksınızdır.

Ekonomide son dönemde yaşanan olumsuz gelişmelerle birlikte otomotiv pazarındaki daralmalar da hızlanmaya başladı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) son dönemde ekonomideki dalgalanmalardan sonra bir tahmin raporu yayınladı. Buna göre otomotiv ana sanayi üretiminin adet bazında %5 azalarak 1.59 milyona ineceği ve %2.5'lik ihracat azalması olacağı belirtiliyor.

Ford, yakın gelecekte trafik ışıklarını kullanımdan kaldırarak hem kaza risklerini azaltmak hem de trafik sıkışıklığını en aza indirmek istiyor. Otomobil üreticileri şu günlerde ''V2X'' adı verilen bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu sistemin bazı bölümleri günümüzde kullanılabilir hale geldi bile. Ford ise proje kapsamında trafik ışıklarını bir gün tamamen kaldırmayı hedefliyor.

Büyük firmaların geliştirmeye çalıştıkları ve araçların birbirlerini takip etmesini sağlayan platooning sistemi, Türk mühendisler tarafından ilk kez geliştirildi. Platooning, özellikle kamyon ve tır gibi büyük araçların birbirlerini takip etmesi için geliştirilen bir sistem. Temel olarak konvoy mantığıyla hareket eden bir araç filosu oluşturan yüksek teknolojili bu sistemi Türk mühendisler ilk defa geliştirdi.

Sayfa 9 / 43

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com