Yönetici

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

resmi gazeteİçişleri Bakanlığı Fahri Trafik Müfettişliği Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde Değişiklik yaparak resmi gazetede yayınlandı. Yeni yönetmeliğe göre Fahri Trafik Müfettişleri elektonik ortamda makbuz düzenlenerek gönderilebilecek. Fahri Trafik Müfettişlerin sayısı İl'deki araç sayısının binde 2'si olarak belirlendi.

BBUmwLYİsveç merkezli otomobil üreticisi Volvo, gelecek yıldan itibaren bütün otomobillerde hız sınırını trafikteki yaralanma ve ölümleri azaltmak için “saatte 180 kilometre” ile sınırlayacağını bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, 2021 model otomobiller de "saatte maksimum 180 kilometre" hız sınırı uygulamasına geçilecek. Şirketin 2020 Vizyon’u çerçevesinde alınan kararın amacı, trafikte yaralanma ve ölümleri azaltmak.

05Askeri tırı SUV ile birleştiren Arap otomobil koleksiyoncusu, ortaya oldukça ilginç bir araç çıkardı. Eksantrik kelimesinin yanında sönük kaldığı bir otomobil koleksiyonuna sahip olan Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, yepyeni bir modifiyeli araç tasarımına daha imzasını attı.

04Teknolojinin ilerlermesiyle birlikte yeni imkanlara sahip oluyoruz. Bu imkanlardan biri de 5G teknolojisi. Yalnızca telefonlarda değil, aynı zamanda otonom araçlarda da kullanılacak olan bu teknoloji neden gerekli ve bize artıları nasıl olacak? Yazımızda sizler için bu soruları cevaplıyoruz.

03Trafik kazalarında sürücünün ve yolcuların hayatını kurtarmak için tasarlanan hava yastıkları, sizi ölüme sürükleyebilir desek ne düşünürsünüz? Otomotiv endüstrisinde yaşanan tarihi skandalları sizlerle paylaştığımız yazılarımızda, bu sefer tarihin en büyük geri çağırmalarından birine yol açan Takata’nın problemli hava yastıklarına değiniyoruz.

02Avustralya’da gelecek aydan itibaren yürürlüğe girecek uygulamada araç plakalarına belirlenen emojilerden birini eklemek serbest olacak. Her şey, mutlu olduğumuzu göstermek için ‘:)’ simgesini kullanmamızla başladı. Yıllar geçti, teknoloji ilerledi ve emojiler, dijital ortamda duygularımızı göstermek için en önemli araç haline geldi. Ancak emojilerin kullanım alanı biraz ticaret biraz da daha fazla kişiselleştirme için genişletiliyor.

01FEV Türkiye ile KODECO, bir yıllık yoğun çalışmanın ardından yerli sürücüsüz ve elektrikli araçlarını geliştirdiklerini duyurdu. Araç, gelecek haftadan itibaren test edilecek. İki ayrı teknoloji şirketi olan FEV Türkiye ve KODECO, yaptıkları açıklama ile sürücüsüz elektrikli bir araç geliştirdiklerini duyurdu.

Michigan Üniversitesi’nde yapılan çalışmayla otonom araçların yol güvenliğini arttırmak için önemli bir adım atıldı. Otonom araçların, yayaların vücut dilini analiz ederek sonraki hareketlerini tahmin edip potansiyel kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

noterNoter işlemlerini yaptırmak için pazartesiyi beklemek hem noterde iş yoğunluğu yaratan hem de iş süreçlerini uzatan bir durumdu. Yeni düzenleme ile nöbetçi noterler geliyor. İkinci el otomotiv sektörünün talepleri arasında nöbetçi noterler her zaman en üst sıralarda oldu.

maket trafik polisiKatıldığı bir toplantıda yaya öncelikli trafik bilinci oluşturacaklarını ifade eden İçişleri Bakanı, maket polis aracı uygulamasının ardından maket trafik polislerine de başlayacaklarını duyurdu. Yol kenarlarına yerleştirilen ve uzaktan bakıldığında gerçekmiş gibi görünen maket trafik araçları bir dönem epey konuşulmuştu.

Sayfa 7 / 43

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com