Yönetici

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

Trafiğe kayıtlı araç sayısı Şubat ayı sonu itibarıyla 22 milyon 940 bin 636 oldu. ürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu taşıtların yüzde 54,3'ünü otomobil, yüzde 16,4'ünü kamyonet, yüzde 14'ünü motosiklet, yüzde 8,2'sini traktör, yüzde 3,7'sini kamyon, yüzde 2,1'ini minibüs, yüzde 1'ini otobüs, yüzde 0,3'ünü ise özel amaçlı taşıtlar oluşturdu. En çok tercih edilen renk ise yine beyaz oldu.

otoOtomobil Distrübütörleri Derneği, 2019 yılının ilk üç ayında en çok satın alınan araçların listesini açıkladı. İlk sıra Fiat Egea'nın. Otomobil Distrübütörleri Derneği, hazırladığı raporda bu yıl en çok tercih edilen otomobil modellerini belirledi. Yaklaşık 88.000 aracın satıldığı sezonda pazarın daralma yüzdesi de 44 seviyelerinde.

Audi markasına ait ilk seri üretim elektrikli otomobil olan e-tron'un ön siparişleri yakın zamanda başlıyor. Şirket, satış tarihi ile birlikte aracın özelliklerine dair ayrıntıları da paylaştı. Audi, ilk seri üretim elektrikli otomobili Audi e-tron’u satışa hazırlanıyor. Şirket, ön sipariş ile sipariş verenlerin araçlarına 2019’un Mayıs ayında kavuşacaklarını söylüyor.

Elektrikli ve otonom otomobil sektörlerinin lideri konumunda bulunan Tesla, devrim niteliğinde yeni bir özellik daha duyurdu. Otomotiv sektöründeki yenilikçi tutumuyla bu alana yön veren Tesla, otopilot teknolojisine kafayı takmış durumda. Her geçen gün otomobillerini daha da geliştiren Tesla, hâlihazırda gayet iyi çalışan otopilot sistemine yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor.

Twitter'da yayınlanan bir videoya göre bir Tesla Model S sürücü, araç seyir halindeyken otomatik pilot modunu etkinleştirerek arka koltukta uyudu. Tesla Model S yalnızca bir elektrikli otomobil değil, aynı zamanda yarı otonom bir otomobildir. Tesla Model S’te bulunan otomatik pilot modu, dönüşlerde, aracın hızlanacağı noktalarda, fren yapması gereken durumlarda ve şerit değiştirirken sürücüye yardımcı olmaktadır.

Günümüzdeki en gelişmiş otonom araçların dahi yollarda tamamen kendi kendine ilerleyemediğini biliyoruz. Fakat bu soruna etkili bir çözüm getirilmiş olabilir. ABD merkezli bir start-up şirketi olan Designated Driver, otonom araçların bir arıza durumunda ya da zor bir durumla karşılaştıklarında otomatik sürüş yeteneklerini kaybetmesi halinde profesyonel bir sürücünün aracın kontrolünü uzaktan ele almasını sağlayacak bir sistem geliştirdi.

AB, 2022'den itibaren yeni arabalara zorunlu hız sınırlama sistemi getirmeye hazırlanıyor. Avrupa Birliği (AB), yeni araçlara 2022 yılından itibaren zorunlu hız sınırlama sistemi konulmasını içeren düzenleme konusunda uzlaştı.

otoparkAnadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LPG'li araçların kapalı alanlara girebilmesi ile ilgili düzenlemelerin Nisan ayından itibaren yürürlüğe gireceğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,

Arabalar için alarm sistemleri geliştiren iki üreticinin geliştirdiği sistemlerin kolayca ele geçirebildiği fark edildi. Pen Test Partners adındaki bir firma, geçtiğimiz hafta yayınladığı haberde birkaç üretici tarafından geliştirilen yüksek kalitedeki alarm sistemlerinde, araçların güvenlik seviyesini düşüren kritik öneme sahip hatalar olduğunu söyledi. Şirkete, bu hatadan etkilenen araç sayısının ise üç milyon olduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, LGP'li araçlar için uygulanan kapalı otopark yasağının kalkması için çalışmalara başlandığını duyurdu. Kapalı otoparkların olması gereken altyapıya sahip olmamaları sebebiyle yaklaşık 20 yıldır LGP'li araçlar için uygulanan 'kapalı otoparklara girilememesi' durumu nihayet son buluyor.

Sayfa 6 / 43

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com