Yönetici

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

+ +
+ +
+ +

aynaAston Martin, araçlarda bulunan dikiz aynasının, arkayı göstermekten çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyor!  Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca pek çok farklı otomobil üreticisi, araçlarına kameralar ekleyerek sürücülerin çevrelerini daha kolay kontrol etmelerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Gidilen bir uygulama değişikliğiyle birlikte noterlerde, "güvenli ödeme sistemi"ne geçilecek. Bu sistem kapsamında ikinci el araç satışlarındaki araç bedeli, ilk olarak bir "emanet hesaba" aktarılacak. Noterlikteki işlemin tamamlanmasıyla da para, satıcının hesabına geçecek. Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, 2020 yılının başlamasıyla birlikte bazı uygulamalarda değişikliğe gidildiğinden bahsetmiştik.

egzos mualeneEgzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) devreye girdi. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte otomatik olarak belirlenecek. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine bin 895 lira, standartlara aykırı emisyona sebep olan araç sahiplerine 3 bin 790 lira idari para cezası verilecek.

TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak. TOGG, 2022 yılında C-SUV modeli pazara çıktığında, Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olacak.

Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yeni yılda yüzde 22,58 zamlı uygulanacak. Resmi Gazete'de 23 Aralık'ta yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği"nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 22,58 olarak belirlenmesinin ardından 1 Ocak 2020'den itibaren uygulanacak trafik ceza miktarları da yeniden hesaplandı.

çekiciİçişleri Bakanlığı genelgesiyle park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek, bu araçlara ceza yazılacak. İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile park yasağı kuralını ihlal etmiş ve sadece para cezası ile cezalandırılabilecek araçların trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde otoparklara çekildiği;

2019 MTV2020 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artış oranı yüzde 12 olarak açıklandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artış oranı yüzde 12 olarak belirlendi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

BM verilerine göre dünya genelinde her 24 saniyede 1 kişi yolda hayatını kaybediyor. Trafik kazalarında en yüksek ölüm oranı Afrika'da, en az ise Avrupa ülkelerinde. Dünya genelinde her yıl 17 Kasım "Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü" olarak kutlanırken, BM, bu yıl "Hayat bir otomobilin yedek parçası değildir" mottosuyla hazırlanan posterleri internet sitesinden paylaştı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği'ni yayımlandı. Kimlik kartlarının nasıl alınacağından, şifre işlemlerine kadar tüm detaylar belli oldu. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanması ile yürürlüğe girdi.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralık'tan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak.

Sayfa 2 / 43

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com