Polis polisi şikayet etti - Trafik Forum

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

Polis polisi şikayet etti

Daha
9 yıl 2 ay önce #63 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Polis polisi şikayet etti

Fazla çalıştırıldığı için İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

GİRESUN'un Bulancak ilçesinde görev yapan ve yüzde 70 engelli oğlu bulunan polis memuru Ali Çebi, çocuğuna daha fazla zaman ayırabilmek için Başbakanlık genelgesi uyarınca mesai saatleri dışında kendisine ek görev yazılmaması talebiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Amirleri tarafından dilekçesini geri alması için kendisine baskı uygulandığını ileri süren polis memuru, Bulancak İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı'na başvurdu.

Bulancak İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde çalışan 19 yıllık polis memuru Ali Çebi, Başbakanlık'ın 'Özürlü çocuğu olan kamu personelinin mesai saatleri dışında çalıştırılamaz' genelgesi uyarınca kendisine ek görev yazılmaması istemiyle 2 Ağustos 2011 tarihinde dilekçe verdi. Dilekçesinde 9 yaşındaki oğlu Muhammed Enes'in yüzde 71 oranında engelli olduğunu ifade eden Çebi, sadece mesai saatleri içinde çalışması gerektiğini vurguladı. Dilekçesinin ardından iddialara göre ilçe emniyet müdürü ve kısım amiri, Ali Çebi'ye dilekçesini geri alması için baskı yapmaya başladı, ek görev yazmaya devam etti ve operasyon tazminatını kesmekle tehdit etti. Polis memuru Ali Çebi bunun üzerine, Bulancak İlçe İnsan Hakları Kurulu'na başvurarak yardım istedi.

İlçe İnsan Hakları Kurulu'na verdiği dilekçede başından geçenleri anlatan Ali Çebi, şöyle dedi;

"Dilekçemi geri almam için defalarca İlçe Emniyet Müdürü ve Trafik Tescil Büro Amiri tarafından uyarıldım. Dilekçemi geri almazsam operasyon ücretimi keseceklerini söylediler. Ben de çocuğumun paradan daha önemli olduğunu belirterek kesmelerini söyledim. Benim pozisyonumda olan başka bir polis arkadaş da aynı genelgeden yararlanmak için dilekçe vermişti ancak baskılar sonucu dilekçesini geri çekmek zorunda kaldı. Dilekçemin ardından İlçe Emniyet Müdürü ve büro amirim bana tavır aldı, neredeyse Bulancak ilçesinin tamamına yakınının sokaklarını bana zimmetledi. Tüm sokaklardaki park ihlallerinden beni sorumlu tutacaklarını söylediler. Ben de bu baskılara dayanamayıp yasal hakkım olan şikayet hakkımı kullandım ve kendilerini Emniyet Müdürlüğü'ne şikayet ettim. Ancak, ifade vermek için Giresun'a gittiğimde bile görev yerimi izinsiz terk ettiğimi belirterek hakkımda idari soruşturma açtırdılar."

Polis memuru Ali Çebi, dilekçesinin son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi:

"Engelli çocuğumla geçiremediğim zaman bakımından çocuğumun geliştirme ve aile bağlarının güçlenmesi açısından engelli ihlali söz konusudur. 2010/2 sayılı Başbakanlık genelgesine istinaden verdiğim dilekçem karşısında yapılan psikolojik baskı ve taciz aile huzurumu bozmuştur."

Ali Çebi, ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na da kendisine yapılan baskıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

GENELGE MADDESİ

Polis memuru Ali Çebi'nin uygulanmasını istediği genelge, dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç imzalıyla 3 Aralık 2010 tarihinde yayımlandı. 'Özürlü yakını olan personelin durumu' başlıklı genelgenin ilgili maddesi şöyle:

"Personelin, kanunen bakmakla yükümlü olduğu özürlü aile bireylerinin sağlık kurulu raporunda özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde 50'nin üzerinde veya ağır özürlü olduğunun belirtilmesi ve talebi halinde, sadece hafta içi mesai günlerinde çalıştırılması, mesai saatleri dışındaki tüm ek görevlerden, nöbetlerden ve gece mesaisinden muaf tutulması, özürlü aile bireyinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylığın sağlanması, anne ve babanın personel olması durumunda her ikisinin de belirtilen haklardan faydalandırılması

BULANCAK (Giresun), (DHA)

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Sayfa oluşturma zamanı: 0.187 saniye

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com