Otomobiliniz Çalınırsa Ne Yapmalısınız ? - Trafik Forum

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

Otomobiliniz Çalınırsa Ne Yapmalısınız ?

Daha
9 yıl 3 ay önce #43 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Otomobiliniz Çalınırsa Ne Yapmalısınız ?

Son günlerde en sık karşılaştığımız hasar olayları otomobil hırsızlığıdır. Bu durumda birçok sigortalı hem otomobilinin çalınmasının şaşkınlığını yaşarken, hem de hasar prosedürleri içinde ne yapacağını bilemez. Ayrıca, hasar prosedürlerini yeterince bilememesi ve yeterli desteği bulamamasından kaynaklanan yanlış hasar işlemleri nedeniyle ya hasarını alamaz ya da sıkıntı yaşar. Bu nedenle, otomobilinizin çalınması halinde yapmanız gereken işlemleri bilmeniz, hem sıkıntı yaşamamanızı hem de hasarınızı tam ve zamanında almanızı sağlayacaktır.

Peki, otomobilinizin çalınması halinde ne yapmalısınız? İşte yapmanız gereken işlemler...

Eğer Sigortam.net müşterisi değilseniz;


- Birinci adım...

* Otomobilinizin çalındığını fark ettiğiniz an, mümkün olan en kısa sürede size en yakın olan bir karakola giderek müracaat etmeli ve tutanak tutturmalısınız.

* Otomobilinizin çalındığını hemen sigorta şirketine ihbar etmelisiniz ve hasar dosyası açtırmalısınız.

* Otomobil hırsızlığında yasal bekleme süresi 30 gündür. Bu süre içinde otomobiliniz bulunamaz ise;



- İkinci adım...

* Otomobilinizin bulunamadığını sigorta şirketinize bildirmelisiniz.

* Sigorta şirketinizin yetkili makamlara hitaben yazmış olduğu ve otomobilinizin bulunup bulunmadığını soran bir yazıyı karakol ve oto hırsızlık masasına götürmelisiniz. Buna karşılık almış olduğunuz yazıyı sigorta şirketinize teslim etmelisiniz.

* Tüm bu belgelerin birer sureti ile Trafik Tescil Müdürlüğü'ne giderek otomobilinizin trafikten silinmesi için gerekli işlemleri yapmalı ve "çalınmıştır" ibaresi ile kaşelenmiş ruhsatı almalısınız.

* Şimdiye kadar alınan tüm evraklarla birlikte otomobilinizin dosyasını (ilgili vergi borçları kapanmış olacak) sigorta şirketinize teslim etmelisiniz.

Bu aşamadan sonra dosyanız sigorta şirketi tarafından incelenecek ve onay verildikten sonra da otomobilinizin piyasa rayiç değeri size ödenecektir.

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Daha
9 yıl 3 ay önce #44 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Aracınıza Park Halindeyken Çarpılırsa Ne Yapmalısınız ?

Bir hasar uzmanı olarak, deneyimlerimize baktığımızda, sigortalıların en sık karşılaştığı hasar şeklinin, park halinde meydana gelen hasarlar olduğunu görüyoruz. Birçok sigortalı, bu durumda ne yapacağını şaşırır ve yanlış hasar işlemleri nedeniyle hasarını alamaz ya da sıkıntı ve problem yaşar. Bu nedenle, aracınızın park halindeyken bir hasar görmesi halinde, yapmanız gereken işlemleri bilmeniz, hem sıkıntı ve problem yaşamamanızı hem de hasarınızı tam ve zamanında almanızı sağlayacaktır.

Eğer sigortanızı herhangi bir yerden aldıysanız, aracınızın park halindeyken çarpılması durumunda yapmanız gereken işlemler aşağıdaki gibidir;

Aracınıza zarar veren kişi olay yerindeyse;

· Aracınıza zarar veren kişinin zorunlu trafik sigota poliçesinin olup olmadığını sormalısınız ve varsa mutlaka bir kopyasını almalısınız.

· Aracınızın hasarıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapmadan, trafik ekiplerini olay yerine çağırmalısınız. Trafik ekiplerine ulaşamıyorsanız, size en yakın polis karakoluna başvurarak zabıt tutturmalısınız.

· Tutulan zabıtta, size zarar veren kişinin kusurlu olduğunun vurgulanmasını istemelisiniz. Çünkü zorunlu trafik poliçesinden tazminat talebinde bulunacağınızdan, karşı tarafta kusur olduğu görülemezse sigorta şirketi hasar tazminatını ödemeyecektir.

· Size zarar veren karşı tarafın zorunlu trafik poliçesinden hasar talebinde bulunacaksanız, en geç beş iş günü içerisinde sigorta şirketini arayarak hasar ihbarında bulunmalısınız.


Eğer zarar veren kişi belli değilse ve kasko poliçenizden hasar talebinde bulunacaksanız;

· Poliçenizi satınaldığınız acenteyi veya sigorta şirketini arayarak hasar ihbarında bulunmalısınız. Hasarınız çok küçük ise ve zabıt tutturamadıysanız mutlaka bu bilgiyi de sigorta şirketine bildirmelisiniz. Bu ihbar işlemlerini en geç 5 iş günü içinde yapmalısınız.

Saygılarımla,

Ercan ÜZÜMLÜ

ÇELEBİLER SİGORTA Araclık Hizt.LTD.ŞTİ.

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Sayfa oluşturma zamanı: 0.201 saniye

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com