Bisiklet ve Çocuk - Trafik Forum

xsol bayrak1.jpg

xsag bayrak1.png

Bisiklet ve Çocuk

Daha
9 yıl 2 ay önce #164 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
BİSİKLETE BİNEN ÇOCUĞUNUZU KONTROL ALTINDA TUTUN

Baharın gelişiyle birlikte, bütün bir kış kapalı mekanlarda vakit geçirmek zorunda kalan çocuklar adeta özgürlüklerine kavuşacak, tabii en büyük eğlencelerinden biri olan bisikletleri de parklarda ve yollarda onlara eşlik edecek. İşte bu noktada, ebeveynlere yine önemli bir görev düşecek; bisiklete binen çocuklarını sürekli kontrol altında tutmak...
İstatistiklere göre, bisikletle meydana gelen ölümlerin yüzde 85'inin nedeni kafa travmalarıdır. Bisiklet kazalarının büyük çoğunluğu, evin yakın çevresinde ve mahalle hudutları içinde meydana gelir. Yan yollardan veya mahalle aralarından ana caddeye çıkışlar, 10 yaş altındaki bisikletli çocuk ölümlerinin yarısından fazlasının temelini oluşturur.
10-19 yaşları arasında meydana gelen ölümlerin yüzde 58'inin nedenleri arasında ise motorlu araç yollarına dönüşler ve girişler yer almaktadır. Bu nedenle ebeveynler, bisiklete binen çocuklarını sürekli kontrol altında tutmalıdır.
Peki nelere dikkat etmek gerekir?
Öncelikle, bisikletin çocuğunuza uygun olduğundan emin olun. Çocuğunuza aldığınız bisikletin kullanıma hazır olduğunu gösteren ''test edilmiştir'' etiketinin varlığını kontrol edin. Çok küçük ve büyük bisiklet güvenlik açısından risktir. Bu nedenle bisiklet boyunu kontrol edin. Çocuğunuzu bisiklete bindirin ve her iki ayak parmaklarının iki yandan da yere dokunduğundan emin olun. Bisiklette zil bulunmasının yaya kazalarını önleyeceğini de unutmayın.
9 yaş altı çocuklar, mutlaka bir yetişkin nezaretinde bisiklete binmelidir. Bu yaş grubundaki çocukların çoğu, gözetim altında olmadan güvenli bir şekilde bisiklete binecek beceride değildir. Çocuğunuzu yalnız başına bisiklet kullanmaya bırakmadan önce, güvenli bisiklet sürüşü için gerekli yol kurallarını öğrendiğinden emin olun.
Çocuğunuza trafik işaretinin ne anlama geldiğini öğretin ve ona kurallara uymasını öğütleyin. Çocuklar hiçbir zaman arkalarına bakmadan bisikletle dönüş yapmamalıdır. Çocuğunuza, dönme sinyali vermeden ve dönmeye başlamadan önce omuzlarının üzerinden geriyi kontrol etmeyi öğretin. Eğer trafik yoğunsa, çocuğunuz dönüşe başlamadan önce yolun kenarında durup uygun bir boşluğu beklemelidir.
Çocuklar kalabalık caddelerde ve gece bisiklete binmekten kaçınmalıdır. Çocuğunuz yine de gece bisiklete biniyor ise, bisiklette far olması gerekir ve ayrıca yanında bir el feneri bulunmalıdır.
Çocuğunuza araç yollarının tehlikesini öğretin. Çocuğunuz, araç yollarının güvenlik riski oluşturan tehlikeli kavşaklardan oluştuğunu bilmelidir. Yola girmeden önce durmalı ve sola, öne, sağa, tekrar sola bakarak etrafı gözetlemelidir.
Genç bisikletçiler için yürüyüş yolu belki de en uygun yer olacaktır. Çocuğunuzun yürüyüş yolunda bisiklet kullanacağından, araç yoluna çıkmayacağından emin olun.
Çocuğunuzun, yolu geçmesinin ne zaman emniyetli olacağını anlamasına yardımcı olun. Ona, caddeyi, yaya yolunu ve tren raylarını geçerken bisikletiyle yürümesini öğretin.
Çocuğunuza kask giydirin. Bisikletli ölümlerin 4'te 3'ü kafa travmalarıyla ilgilidir. Bu nedenle, güvenlik açısından standartlara uygun bisiklet kaskı giymek önemlidir. Çene kayışı ve pedi ayarlandığında, kask ileri geri oynamamalı ve çıkmamalıdır. Kafaya düzgün şekilde ve yatay olarak oturmalı, kaş üstünde iki parmak mesafe kalacak şekilde aşağıya doğru kafayı sarmalıdır. Çene kayışı acıtmayacak kadar sıkı, ön ve arka kayışlar ise sıkıcı ayarladığında kulak altında birleşecek şekilde olmalıdır. Kask işlevini bir defa yerine getirir. Eğer kask’ınız çarpmaya maruz kalır ve iç gömleği, yani fileleri şoku üzerine almak durumunda kalırsa, yeni bir kask satın alın. Hasar görünür olmasa da kaskın şok emme kapasitesi yok olmuş olabilir. Eğer çocuğunuz 5 yaş altında ise, kaskın özellikle bu yaş grubu için dizayn edildiğinden emin olun. Kaskı kısa aralıklarla kontrol ederek iyi durumda olduğunu tespit edin. En önemlisi, kask kullanarak çocuğunuza örnek olun.
Bisiklet malzemelerini kontrol edin. Çocuğunuzun bisikletinin ışık, reflektör, zil gibi güvenlik malzemeleriyle donatıldığından emin olun.
Bisiklette çocuk puseti kullanırken öncelikle, çocuğunuz tarafından açılamayacak özellikte emniyet kemerli ve sağlam, dayanıklı bir koltuk seçin. Çocuğunuzun ayaklarının korumasının yeterli olduğundan da emin olun. Çocuğunuzun sallanmasını engellemek için yüksek arkalıklı ve yan korumalı bir puseti tercih edin. Pusetin sallanmaya dayanıklı olması için, bisikletin ana yapısına sıkıca ve emniyetlice monte edilmesi gereklidir. Unutmayın; bisikletin arka selesine oturamayacak kadar küçük olan çocuklar hiçbir zaman bisikletle taşınmamalıdır. Ancak boynu yalnızca küçük bir kaskı taşıyabilecek kadar kuvvetli olan çocuklar, yani genellikle 1 yaşında olanlar bisikletin arka selesine oturtularak taşınabilir.

Alıntı
www.trafikci.net

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Daha
9 yıl 2 ay önce #165 yazan admin
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
ÖNLENEBİLİR BİSİKLET KAZALARI

Bilindiği gibi bisikletler, bisiklet yolunda, parkta, bahçe de binilir. Tamamen sportif ve eğlence amaçlıdır. Bisiklet kazaları gözlemlendiğinde, genelde yaralama ve ölümlerin çocukların kullandığı bisikletlerde meydana geldiği görülür. Bu nedenle; Basit tedbir ve denetimle bisiklet kazalarının önlenmesinin maliyete katkısı küçümsenmemelidir. Şöyle ki; Bisiklet kazalarında en önemli unsur, Ailenin çocuğuna bisiklete binme izni verirken bisiklete nerede, nasıl bineceğini ve hangi tedbirlerin alınacağını bilmesi, denetim yapmasıyla bu tip kazaların önlenebilir. Bunlar yapılmazsa; Trafik kazasının oluşumuyla, Bisikletli çocuk, ölür veya yaralanır.

Yaralanan çocuk Hastaneye kaldırılmasıyla, doktor, hemşire, hastabakıcısına kadar herkesi ve yatakları işgal eder. Adli mercileri meşgul eder. Bizim amacımız burada belli yerlerin meşgul edilmesi değil; aksine bu çeşit önlenebilir kazalarda denetimin ön plana çıkarılmasıdır.

Ailenin alacağı basit bir tedbir, zamanında yapılan denetim ile önlenebilir bu kazanın, oluşumuyla başta Aile olmak üzere ilgili herkesi perişan etmekten kurtarır. İş ve Ekonomik kayba neden olmaz. Basit yollarla çözülecek bu kaza, kısır bir döngüyle karşımızda olmaması en büyük dileğimizdir.

Bisiklete binen çocuk yakınlarının; Ah! Vah! Keşke! Gibi geviş getiren insanlar olmasını istemiyoruz.

Kazasız günler dilerim.

Alıntı
www.trafikci.net

Trafikte Önce Siz Örnek Olun, Diğerlerinin Değiştiğini Göreceksiniz...

Lütfen Giriş ya da Bir hesap oluştur oturumuna katılın

Sayfa oluşturma zamanı: 0.205 saniye

Forumda Son Konular

  • Görüntülenecek bir ileti yok.
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com