Elektrikli Araç
Elektrikli Araç

Elektrikli Araç (38)

Hava kirliliği dünyanın en büyük sorunlarından biri ve koronavirüs salgınının ardından hava kirliliğinde büyük düşüş görüldü. Dünyanın fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara geçişinin de koronavirüs ile aynı etkiyi yaratıp atmosferi temizleyeceği düşünülüyor.

passatBir YouTuber, 2008 yılında satın aldığı Passat'a benzersiz bir dönüşüm yaptı. İçten yanmalı motora sahip olan Passat'ını elektrik motorlu hale çeviren YouTuber, aracını güneş enerjisiyle bir şarj edebiliyor. Otomobil sektörü, son dönemlerde büyük bir değişim içerisinde. Bu değişimi başlatan şirketlerin başında gelen Tesla, piyasaya sürdüğü araçlarında kullandığı elektrik motorları ve otonom sürüş sistemleriyle sektörü doğrudan etkiledi. Tesla, otomobil sektörünü etkilediği gibi tüketicileri de etkiledi ve bugün pek çok kişi, elektrik motorlu bir aracın hayalini kurar hale geldi.

gunsel2Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, tasarımından mühendisliğine kadar yerli kaynaklar ile üretilen Günsel B9'u düzenlediği organizasyonla tanıttı. Gelin hep beraber KKTC'nin yerli otomobili hangi özelliklere sahip yakından bakalım.

otomobil 9222Bir şirketin geliştirdiği motor, entegre edilen otomobilleri elektrikli araca dönüştürüyor. Son birkaç yıldır hayatımıza iyice giren elektrikli otomobiller, gerek daha az yakması gerekse çevreyi daha az kirletmesi nedeniyle oldukça popüler hale geldi. Otomobil üreticileri ise kendi elektrikli otomobillerini üretebilmek için birbirleriyle yarışıyor.

ABD Federal Hükümeti, düşük hızla seyreden elektrikli araçların yapay motor sesi kullanmasını istiyor. Yapılan düzenlemeye göre araç sahipleri araçlarına yüklü olan seslerden istedikleri bir tanesini kullanabilecek. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), düşük hızlarda ses çıkarmayan elektrikli araçların, yayaları uyarmak için yapay motor sesi kullanmasını istiyor.

Bazı şirketler, klasik otomobiller üzerinde modifikasyon çalışmaları yaparak bu araçlara elektrikli motor ekliyorlar ve bu sayede hem yıpranan araçları kurtarıyorlar hem de çevrenin korunmasına katkıda bulunuyorlar.
Klasik otomobiller, üretilmelerinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen çok iyi korunarak bugün bile kendine hayran bırakabiliyor.

Elektrikli araçlar şu anda oldukça popülerler. Neredeyse her büyük otomobil üreticisi ya elektrikli bir araç tasarlıyor ya da satıyor. Ayrıca tüketiciler hızla elektrikli araç fikrini benimsiyor. Bir zamanlar çok pahalı olmaları nedeniyle zenginliğin göstergesi olan elektrikli araçların, daha verimli üretim teknolojilerinin gelişmesiyle fiyatları düşüyor.araçlar geçtiğimiz yıllardan beri oldukça fazla ilgi görüyorlar. Yeni ve temiz bir teknoloji olmaları onları çok daha kullanışlı gibi gösteriyor. Ancak her şey gibi elektrikli araçlar da iyi ve kötü özelliklerle geliyor.

Elektrikli araçların üç yıl içinde klasik benzinli ve dizel araçlardan daha ucuz hale gelmesi bekleniyor. Bloomberg’in yeni enerji ve finans araştırmaları birimi BNEF'in Enerji analisti Nathaniel Bullard Twitter’da yaptığı açıklamada, BNEF’de her yıl elektrikli araç fiyatlarının hangi tarihte içten yanmalı araç fiyatlarının altına düşeceği hakkında tahmin yaptıklarını hatırlattı.

Audi markasına ait ilk seri üretim elektrikli otomobil olan e-tron'un ön siparişleri yakın zamanda başlıyor. Şirket, satış tarihi ile birlikte aracın özelliklerine dair ayrıntıları da paylaştı. Audi, ilk seri üretim elektrikli otomobili Audi e-tron’u satışa hazırlanıyor. Şirket, ön sipariş ile sipariş verenlerin araçlarına 2019’un Mayıs ayında kavuşacaklarını söylüyor.

01FEV Türkiye ile KODECO, bir yıllık yoğun çalışmanın ardından yerli sürücüsüz ve elektrikli araçlarını geliştirdiklerini duyurdu. Araç, gelecek haftadan itibaren test edilecek. İki ayrı teknoloji şirketi olan FEV Türkiye ve KODECO, yaptıkları açıklama ile sürücüsüz elektrikli bir araç geliştirdiklerini duyurdu.

  •  Başlangıç 
  •  Önceki 
  •  1  2  3 
  •  Sonraki 
  •  Son 
Sayfa 1 / 3
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com