Güncel Haber
Güncel Haber

Güncel Haber (75)

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlıkları nedeniyle sokağa çıkma yasağı bulunanların motorlu araç muayeneleri ertelendi. Bu kapsamdaki vatandaşlar, araç muayenelerini sokağa çıkma yasağı kaldırıldıktan 45 gün sonraya kadar yaptırabilecek.

Takasbank, noterler bünyesinde gerçekleştirilecek araç alım satım işlemleri için “Taşıt Takas Sistemi” geliştirdi. 3 Şubat 2020 itibarıyla uygulamaya alınacak Taşıt Takas Sistemi nedir?

egzos mualeneEgzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) devreye girdi. Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte otomatik olarak belirlenecek. Egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine bin 895 lira, standartlara aykırı emisyona sebep olan araç sahiplerine 3 bin 790 lira idari para cezası verilecek.

çekiciİçişleri Bakanlığı genelgesiyle park yasağına uymayan araçlar trafik düzenini etkilemediği hallerde parka çekilmeyecek, bu araçlara ceza yazılacak. İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile park yasağı kuralını ihlal etmiş ve sadece para cezası ile cezalandırılabilecek araçların trafik düzeni ve güvenliğini etkilemediği halde otoparklara çekildiği;

2019 MTV2020 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi artış oranı yüzde 12 olarak açıklandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 2020 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artış oranı yüzde 12 olarak belirlendi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralık'tan itibaren ticari araç sürücülerinin psikoteknik teste girip rapor alması mecburi hale getirildi. 1 Aralık itibariyle psikoteknik test raporu olmayan araç sahiplerine 885 lira, sürücülere ise 283 lira cezai işlem uygulayacak.

hiz limitiİçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gelecek yıl otoyollardaki hız limitinin artırılmasıyla ilgili, "120 kilometreyi yüzde 5 ya da 6'lık artışla yükseltip toplam toleransıyla beraber 140 kilometre en üst limit sağlayabilme imkanına sahip olma yönünde bir değerlendirmemiz var." dedi.

susamamŞanışer ve beraberindeki 18 sanatçının birlikte seslendirdiği #SUSAMAM şarkısı YouTube’da çok ciddi beğeni sayısına ulaştı. Şarkı, YouTube Trend’lerde dünden beri 1. sırada yer alıyor. Türkiye’nin ünlü rap sanatçılarından Şanışer, dün YouTube kanalından #SUSAMAM etiketini kullanan yeni şarkısını paylaştı. Kadın şiddeti, hayvan hakları gibi pek çok soruna parmak basan video, Twitter gündemine 1. sıradan girerken YouTube’da da dünden beri Trend listesinde 1. sırada yer alıyor.

Kuzey Çin'deki Hebei eyaletinde robot trafik polisleri görev yapmaya başladı. Robot polisler halkın sorularına cevap veriyor ve kural ihlali yapan sürücülerin fotoğraflarını çekiyor. Her gün yeni bir yapay zeka ürünü ürettiğini duyduğumuz Çin, gerçek dünyada hayata geçen trafik polisi robotları üreterek robotik ve yapay zeka alanındaki uzmanlığını tekrar konuşturdu.

Türkiye İstatistik Kurumu, trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı. Açıklanan verilere göre 22 milyon 972 bin 552 araç resmi olarak trafikte dolaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu, motorlu kara taşıtları isimli verileri komuoyu ile paylaştı. Paylaşılan verilere göre Mart ayı sonu ile birlikte trafikte toplamda 22 milyon 972 bin 552 kayıtlı araç bulunuyor.

  •  Başlangıç 
  •  Önceki 
  •  1  2  3  4  5  6 
  •  Sonraki 
  •  Son 
Sayfa 1 / 6
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com