Genel
Genel

Genel (188)

Neredeyse tüm dünya ülkelerinde görülen koronavirüsün ülkemizde daha fazla yayılmaması için çeşitli önlemler alınıyor. Bu kapsamda alınan yeni önlemlerden bir tanesi ise şehirlerarası otobüs yolculuklarının valilik iznine tabi tutulması oldu.

2Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın da bahsettiği Sağlık Bakanlığı'na bağlı koronavirüs bilgilendirme sayfası hizmete girdi. Siteyi ziyaret eden kişiler, toplam vaka sayısından koronavirüse dair sıkça sorulan sorulara kadar pek çok şeye ulaşabiliyor.

Apple CarPlay veya Android Auto destekli bir bilgi eğlence sistemlerinin yol emniyeti açısında hiç de güvenli olmadığı iddia eden bir araştırma geçtiğimiz günlerde yayınlandı. 

korona virusCorona virüsü nedir? Çin'de ortaya çıkan ve dünyaya yayılmasından korkulan corona hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? İşte detaylar. Korona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. SARS virüsünün bir kuzeni olan ve ilk olarak Çin’de ortaya çıkan Corona Virüsü (Coronavirus), salgının Aralık ayında Çin'in Wuhan kentinde başlamasından bu yana yüzlerce kişiyi enfekte etti.

aynaAston Martin, araçlarda bulunan dikiz aynasının, arkayı göstermekten çok daha fazlasını yapabileceğini düşünüyor!  Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca pek çok farklı otomobil üreticisi, araçlarına kameralar ekleyerek sürücülerin çevrelerini daha kolay kontrol etmelerine yardımcı olmaya çalışıyor.

Trafik cezaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yeni yılda yüzde 22,58 zamlı uygulanacak. Resmi Gazete'de 23 Aralık'ta yayımlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği"nde Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yeniden değerleme oranının yüzde 22,58 olarak belirlenmesinin ardından 1 Ocak 2020'den itibaren uygulanacak trafik ceza miktarları da yeniden hesaplandı.

BM verilerine göre dünya genelinde her 24 saniyede 1 kişi yolda hayatını kaybediyor. Trafik kazalarında en yüksek ölüm oranı Afrika'da, en az ise Avrupa ülkelerinde. Dünya genelinde her yıl 17 Kasım "Dünya Trafik Kazası Kurbanlarını Anma Günü" olarak kutlanırken, BM, bu yıl "Hayat bir otomobilin yedek parçası değildir" mottosuyla hazırlanan posterleri internet sitesinden paylaştı.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği'ni yayımlandı. Kimlik kartlarının nasıl alınacağından, şifre işlemlerine kadar tüm detaylar belli oldu. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanması ile yürürlüğe girdi.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönetmeliği İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Dün başlayan çakarlı lamba kısıtlamasının ardından, İstanbul'da 24 saatte usulsüz kullanım sağlayan 63 çakarlı araç sürücüsüne toplam 126 bin 252 lira para cezası kesildi. 

ftm2019

Her yıl yapılan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) toplantısı İçişleri Bakanı Sayın süleyman SOYLU'nunda katılımı ile 05 Kasım 2019 salı günü saat: 10:00'da Ankara Gimatta bulunan Hilton Garden Inn Otelde yapılcaktır.
Bu yıl hizmete giren ceza makbuzu mobil uygulama tanıtımı ile trafik sorunlarının tartışılacağı toplantıya tüm Fahri Trafik Müfettişler (FTM) davetlidir.

Sayfa 1 / 14
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com