apple carApple'ın sürücüsüz araç üretimi konusunda büyük ilerleme kaydettiği biliniyor. Şirketin sürücüsüz araçların üretimi sırasında uyguladığı test yöntemleri de ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta gelen haberlerde Apple'ın sürücüsüz araçlarını artık Kaliforniya sokaklarında test etmeye başlayacağı ile ilgili birçok haber duymuştuk. Hatta şirketin gerekli izinleri aldığı ve testlerin yakında başlayacağı belirtiliyordu.

iPhone 8'in çizimlerinin ardından cihazın kasasını gösteren görseller ortaya çıktı. Bu...
Sürücüsüz araçlar ne zaman gelir?

Bugün gelen haberlere göre ise şirketin Apple Automated System adı verilen projesine ait bazı belgeler ortaya çıktı ve belgeler direkt olarak sürücüsüz araç projesinin geliştirme aşamasındaki çalışma programına ait.

Dökümanlarda sürücüsüz araçların testi için sürücülerin kullandığı Logitech donanımlardan, U dönüşü gibi en basit sürücülük manevralarının ve tabii ki ani fren gerektiren anlarda nasıl tepki verileceği gibi bilgiler yer alıyor.

apple titan

Belgelere göre her test tipinin kendine has bir amacı var ve bu amaca ulaşılması için otomatik hareket eden sisteme müdahale edilebiliyor. Testlerin ne kadar süreceği ya da ne zaman tamamlanacağı konusunda herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.

Bu yüzden de Apple'ın sürücüsüz araçlarını ne zaman insanlarla tanıştıracağı konusunda henüz bir yorum yapabilmek için erken denebilir. Apple'ın elektrikli araçlarını çok yakında piyasaya sürmeye hazırlandığını düşünecek olursak, bir süre daha Apple'ın sürücüsüz araçlarıyla ilgili haberler almaya devam edeceğiz gibi görünüyor.

Kaynak:ShiftDelete.Net