bmw elektrikle calisan tirOtomobil üreticilerinden BMW, bilindiği gibi BMW i3 ile ülkemizde dâhi satışa çıkan elektrikli arabalar üzerinde çalışıyor. Şimdi ise BMW, elektrikli tırlarını yollara çıkarttı!

Elektrikli araçların gelişim süreci başta Tesla olmak üzere, BMW gibi diğer büyük otomobil üreticileri tarafından da hızla devam ediyor. Düşük maliyet ve sıfır çevreye zarar sloganlarını taşıyan elektrikli araçlar, bu sebeple her yönüyle talep görebilecek potansiyele sahipler.

bmw i3 elektrikli arabaBMW'nin Elektrikli tırları Almanya Yollarında!
Gerek Tesla gerekse BMW, aktif olarak satışını yaptığı elektrikli motor ile çalışan otomobillerini sürücüleriyle buluşturuyor. Yavaş yavaş bu süreç BMW i3 gibi modellerle artış gösterirken, BMW uzun ve geniş araç kategorisinde de aktif olarak şu an Alman yollarında kullandığı bir elektrikli motora sahip tırı hakkında açıklamada bulundu.

Yaklaşık 40 tonluk yük taşıyabilen bu elektrikle çalışan BMW tırı, tam şarj olduktan sonra yaklaşık 100 km mesafe kat edebiliyor. BMW’nin kendi ürünlerinin lojistik bölümü için kullandığı bu elektrikle çalışan tır, çevre korucusu ve bütçe dostu olarak değer görüyor. Zira söz konusu teknik veriler, hiçte yabana atılacak cinsten değil…

Elektrikli tırlar, BMW'ye büyük kazanç sağlıyor!
BMW’nin açıkladığı teknik verilere göre elektrikle çalışan tırları, yollarda olduğu süre boyunca içten yanmalı motorlara sahip tırlara göre yaklaşık 18 ton CO2 kazanımı sağlıyor. Bununla beraber BMW’nin lojistik süreçlerinden bir kısmını üstlenen bu araç, 1 gün boyunca hiç şarj gereği duymadan tüm BMW ürün taşıma işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

bmw elektrikli araclari tirlar

Aslında bu elektrikle çalışan tır, doğrudan BMW tarafından üretilmiyor. Ancak BMW’nin ortaklığında ve isteği doğrultusunda Teberg isimli Hollandalı şirket tarafından Teberg TY-202EB kod ismi ile üretim görüyor.

BMW’nin yaptığı açıklamalar arasında ise dikkat çeken nokta; aslında elektrikli araç konseptinin bireysel otomobillerin yanı sıra, kurumsal lojistik sağlayan uzun ve geniş araçlar için daha büyük artılar kazandıran sonuçları olduğunu ve bu noktada daha hızlı çalışmaların yapılması gerektiği yorumlamaları oluyor.

Elektrikli araçların yakıt tasarrufu ne kadar?
Öte yandan BMW, bireysel otomobiller ile kullanıcıların çevre kirliliğinin önüne geçtikleri gibi, yıllık olarak 2,000 dolar (ortalama 5400 TL) civarı bir tasarruf sağlayabileceklerini vurguluyor. Elbette ki bu mâli kazanım kurumsal lojistik görevlerinde daha da büyük miktarlara ulaşıyor.

Kaynak: http://shiftdelete.net/